Open call
for designers

Bilou Bilou 2020

Bilou Bilou 2021

Eerst was er Thonet n°14. De meest verkochte en gebruikte stoel uit de geschiedenis. Tot op heden werden er al meer dan 60 miljoen exemplaren van geproduceerd. De Thonet is een modelstoel, aanpasbaar aan elke situatie en interieur. Ontwerper Romeo Sozzi van Promemoria maakt er geen geheim van dat zijn al even iconische ‘Bilou Bilou’ niet meer is dan een persoonlijke interpretatie van de Thonet n°14.

De Bilou Bilou werd in 1999 ontworpen als stoel met hoofdletter S. De veelzijdigheid, waaier aan afwerkingen en uitvoeringen oefent een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op kunstenaars en verzamelaars. Bilou Bilou veroverde hun hart en zette hen aan tot nog meer creativiteit. Sinds 2015 lanceert Promemoria dan ook collecties met verschillende interpretaties van architecten en designers wereldwijd.

In 2020 slaan Promemoria en Obumex de handen in elkaar voor een nationale designwedstrijd. Architecten en designers worden opgeroepen om hun interpretatie van de Bilou Bilou op papier te zetten.

CONCREET
Het inschrijvingsformulier met alle info en technische specificaties kan enkel worden afgehaald tijdens Objects of Beauty, van 16 tot 18 oktober in de Obumex showroom in Gent.

Ontwerpen kunnen worden ingediend tot 31 december 2020.

De winnaar wordt mid januari bekendgemaakt. Zijn/haar ontwerp wordt gerealiseerd en feestelijk gelanceerd in het voorjaar van 2021.